februarie 21, 2024
Revelionul 2024

Revelionul este momentul perfect pentru a sărbători începutul unui nou an, iar Egiptul oferă una dintre cele mai captivante experiențe de Revelion din lume. Cu peisaje uluitoare, istorie fascinantă și distracție neîntreruptă, Egiptul este o destinație excelentă pentru a marca trecerea în 2024 într-un mod unic. Iată ce aveți de așteptat și cum puteți să vă pregătiți pentru această aventură specială.

Destinații de Revelion în Egipt

 1. Cairo: Capitala Egiptului, Cairo, este un loc vibrant pentru a sărbători Revelionul. Monumente istorice precum Piramidele de la Giza și Muzeul Egipțean oferă o privire într-o lume antică fascinantă. În seara de Revelion, multe hoteluri și restaurante din oraș organizează petreceri cu mâncare delicioasă, dans și artificii.
 2. Luxor: Luxor este un alt oraș egiptean cu o bogată moștenire istorică. Aici veți găsi temple antice, morminte regale și faimoasa Vale a Regilor. Revelionul în Luxor poate fi o experiență liniștită și culturală, cu posibilitatea de a face o plimbare pe Nil sau de a vizita temple înalte.
 3. Aswan: Aswan este renumit pentru frumusețea sa naturală și pentru obiectivele turistice interesante, cum ar fi Templul Philae și Abu Simbel. Sărbătorește Revelionul în Aswan pentru a experimenta o atmosferă liniștită, cu vedere la fluviul Nil și peisaje uimitoare.
 4. Sharm El Sheikh: Dacă doriți să combinați relaxarea cu distracția de Revelion, Sharm El Sheikh de pe coasta Mării Roșii este o alegere excelentă. Aici puteți petrece noaptea în cluburile și barurile animate sau puteți opta pentru o croazieră pe mare pentru a admira recifele de corali și viața marină spectaculoasă.
 5. Hurghada: Tot de-a lungul coastelor Mării Roșii, Hurghada oferă o varietate de opțiuni pentru Revelion. De la restaurante cu fructe de mare proaspete la plaje cu nisip fin și sporturi nautice, veți găsi tot ce vă trebuie pentru o sărbătoare memorabilă.

Ce poți face în Egipt pentru Revelion

 1. Vizitarea siturilor istorice: Înainte de a sărbători Revelionul, nu ratați ocazia de a explora bogata istorie a Egiptului. Vizitați Piramidele de la Giza, Templul Karnak, Valea Regilor și multe altele pentru a vă bucura de această moștenire strălucitoare.
 2. Plimbări pe Nil: O plimbare pe Nil este o experiență minunată și relaxantă. Puteți alege o croazieră de o zi sau puteți opta pentru o croazieră mai lungă pentru a explora templele și orașele de-a lungul fluviului.
 3. Distracție subacvatică: Dacă sunteți într-o destinație de coastă, profitați de ocazie pentru a face scufundări sau snorkeling în Marea Roșie. Recifele de corali și fauna marină sunt uimitoare.
 4. Cumpărături: Piațele și bazarurile din Egipt oferă o varietate de produse locale, de la obiecte de artizanat la bijuterii. Cumpărăturile pot fi o modalitate distractivă de a vă aminti de călătoria dvs.
 5. Sărbătorirea Revelionului: În noaptea de Revelion, multe hoteluri și restaurante organizează petreceri speciale cu muzică live, dans și artificii. Asigurați-vă că rezervați în avans pentru a vă asigura că veți avea un loc la una dintre aceste petreceri.

Sfaturi pentru Călătoria de Revelion

 1. Rezervă în avans: Deoarece Revelionul este un moment aglomerat pentru turism, este important să rezervați cazarea și excursiile în avans pentru a evita dezamăgirile.
 2. Asigură-te că ai documentele la zi: Verificați starea pașaportului și asigurați-vă că aveți toate vizele necesare pentru intrarea în Egipt.
 3. Luați în considerare vremea: Egiptul poate fi extrem de cald în timpul verii, așa că luați în considerare vremea atunci când decideți când să călătoriți.
 4. Respectați cultura locală: Egiptul are obiceiuri și tradiții specifice, așa că asigurați-vă că sunteți conștienți de ele și le respectați în timpul călătoriei.
 5. Asigurați-vă că aveți o asigurare de călătorie: O asigurare de călătorie vă poate oferi liniștea că sunteți acoperit în caz de situații neprevăzute.

Sărbătorirea Revelionului în Egipt poate fi o experiență magică și unică. Cu priveliști uluitoare, aventuri culturale și distracție neîntreruptă, veți începe noul an cu amintiri de neuitat. Așadar, faceți bagajele și pregătiți-vă să sărbătoriți în stil egiptean în Revelionul 2024!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *