iunie 15, 2024
şampon

Şamponul este un produs pe care îl folosim zi de zi fără să ne gândim prea mult. Îl avem la duş şi ne şamponam cât putem de bine pentru a îngriji şi a curăţa, a întreţine firele de păr. Alegerea unui şampon perfect pentru scalpul şi părul nostru este esenţială mai ales dacă vrem să menţinem sănătatea firelor de păr, aspectul podoabei capilare şi condiţia sa generală.

Aşa cum fiecare persoană este diferită şi firele de păr şi scalpul nostru sunt diferite şi au nevoie de un anumit tip de şampon. Când ai un şampon ales corect pentru părul tău se îmbunătăţeşte textura firelor de păr, strălucirea sa este una excelentă indiferent de vârstă şi de sezon, părul nu se mai încreţeşte aşa de uşor, hidratarea este foarte bună la nivelul său, producţia de sebum este ţinută sub control prin aplicări repetate, zilnice, ale şampoanelor perfecte pentru firele de păr şi pentru scalp.

Este protejată şi culoarea părului şi aspectul general al acestuia, scapi de mătreaţă, de pierderea firelor de păr prea rapid, de subţierea firelor de păr. Părul este tratat eficient, este încurajată creşterea şi dezvoltarea normală la orice vârstă, rădăcinile firelor de păr sunt întărite şi ele.

Alegerea şamponului perfect în funcţie de caracteristicile scalpului, influenţa asupra tipului de păr

Înainte de a alege un şampon de calitate trebuie să îţi dai seama ce fel de scalp ai. Deşi te gândeşti că foloseşti şamponul pentru a curăţa şi întreţine părul, el este foarte important şi pentru igiena şi întreţinerea scalpului, pielea capului. Cum îţi dai seama ce fel de scalp ai? Este simplu. Dacă simţi pielea capului sau scalpul fermă/ferm după spălarea zilnică sau scalpul te mănâncă cu siguranţă ai un scalp uscat.

Spre deosebire de scalpul uscat, cel uleios străluceşte, este predispus la apariţia mătreţii, dacă dai cu mâna pe el palmele rămân pline de uleiurile de la suprafaţa sa. Dar mai este şi scalpul care este o combinaţie între cele două tipuri, nu este nici gras, nici uscat, el devine foarte gras după două sau trei zile de la şamponare spre deosebire de ziua de după şamponare.

Cu şamponul ai grijă de rădăcinile firelor de păr, de firele de păr, de scalp, cu balsamul ai grijă de vârfurile firelor de păr. Dacă ai scalp gras şi vârfurile firelor de păr sunt uscate alegi şamponul pentru scalp gras, hidratarea va reveni în sarcina balsamului, aplicat doar pe vârfurile uscate. Dacă firele de păr sunt grase şi ele cu siguranţă şi scalpul este unul uleios.

Şampoanele care hidratează în exces nu sunt pentru scalpul gras, uleios, nu alege şamponul pentru părul creţ, care curăţă în profunzime pentru că nu vei avea rezultatele dorite. Vei cumpăra şampoane pe a căror eticheta vei găsi cuvinte precum volum, întărirea firelor de păr, echilibru, dar vei alege şi şampoanele care curăţă firele de păr în cel mai simplu mod, fără prea multe substanţe care atacă şi scalpul şi stimulează producţia de sebum.

Tipuri de păr şi alegerea corectă a şamponului în funcţie de tipul de păr

O variantă ar fi să ai două şampoane, unul pentru păr şi scalp gras, altul pentru rădăcini şi doar pentru ele. La scalpul gras şamponarea trebuie să fie repetată măcar o dată şi să se insiste cu ea, să se lase să acţioneze substanţele din şampon ca să mai scapi de sebumul în exces acumulat în timp la nivelul scalpului. Niciodată nu se va folosi imediat după şamponare balsamul la părul şi scalpul gras.

În situaţia în care ai scalpul uscat vei căuta şampoanele care oferă hidratare, nu vei cumpăra şampoane pentru volum, de fortifiere a firelor de păr, de întărire a lor, evita şi şampoanele uscate. Şampoanele care hidratează uşor, care înmoaie şi sunt pentru părul creţ sunt perfecte dacă ai scalp uscat, dar fără simptome agravate.

Nu vei cumpăra niciodată şampoane cu sulfaţi pentru părul şi scalpul uscat. De preferat să alegi şampoane pentru păr uscat, care au pe etichetă aceasta specificaţie. Extracte de mentă, arbore de ceai vor ajuta la refacerea scalpului şi părului uscat.

Contează şi tipul de păr şi fire de păr când alegi şamponul preferat. Firele fine au nevoie de şampon pentru volum, ca să ajute rădăcinile, părul mai subţire are nevoie de hidratare şi de umiditate mai mare, şampoanele pentru strălucire sunt perfecte.

Părul gros şi firele de păr gros vor fi şamponate cu variantele hidratante, părul drept, „lins” are nevoie de şampon special pentru el, formule speciale, cu hidratare intensă şi agenţi care sigilează epiderma. Părul ondulat va fi curăţat şi întreţinut cu un şampon cu formulă echilibrată, nici prea multă hidratare nu are nevoie, dar nici prea multă uscăciune rămasă după aplicare.

Părul creţ va avea nevoie de o variantă de şampon ce asigură o hidratare foarte bună, fără să îngreuneze buclele atât de frumoase şi interesante. Firele de păr cu probleme, colorate, foarte fragile vor fi „tratate” cu şampoane cu formule speciale pentru întărire şi fortifiere, cu proteine de calitate, special alese pentru firele de păr cu diverse probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *