iunie 15, 2024
inele de logodnă

Te-ai hotărât să ceri în căsătorie partenera, ai deja în minte un plan ca să o surprinzi. Mai ai nevoie doar de inelul de logodnă pentru o cerere în căsătorie înainte de logodna perfectă. Alegerea unor inele de logodnă nu este deloc simplă pentru că sunt atât de multe tipuri şi modele pe piaţă, cu preţuri diferite, foarte multe pietre preţioase care pot face parte din design.

Sfaturile experţilor te vor ajuta cu siguranţă să faci cea mai bună alegere de fiecare dată şi să ai un inel de logodnă care nu doar că va impresiona, dar va garanta şi un „DA!” pe care îl aştepţi parcă de o viaţă întreagă. Ai nevoie de ele pentru a nu greşi când cauţi inelul de logodnă perfect şi pentru a te asigura că investiţia în inelul cumpărat este una care merită.

Tot ce îţi rămâne de făcut este să parcurgi cu atenţie ghidul de mai jos şi să bifezi fiecare etapă ca să ai la final un inel de logodnă original şi pe placul partenerei tale, viitoarei soţii. Ţine minte că inelul ideal de logodnă este inelul care îţi place şi ţie, dar şi partenerei, amândoi trebuie să fiţi impresionaţi de el.

Cele mai importante criterii folosite în alegerea unui inel de logodnă

Măsoară înainte de a alege un inel de logodnă. Până să începi să cauţi inelul de logodnă trebuie să măsori degetul partenerei sau să ştii dimensiunea exactă a unui inel care îi vine foarte bine pe deget. Dacă va fi o surpriză inelul de logodnă caută printre inelele partenerei şi vezi care sunt cele mai purtate şi care se potrivesc perfect pe deget.

Inelul de logodnă nu trebuie să stea fix pe deget, dar nu trebuie să fie nici foarte larg. Apelează la un specialist, bijutier, dacă nu te pricepi la măsurătoare şi el te va ajuta să ai o dimensiune potrivită pentru inel.

Forma inelului de logodnă este foarte importantă. Când este vorba de formă te gândeşti la modelul inelului de logodnă, la forma pietrei preţioase şi la amplasarea sa, dar şi la design. Cu cât mai complexă este forma, cu atât vor costa mai mult şi aceste inele de logodnă.

Tăietura rotundă la nivelul pietrei preţioase va însemna şi un preţ mai mare, în vreme ce tăieturile tip pară vor duce la preţuri mai mici. Dacă mai vrei să fie şi cu un mesaj anume şi cu un design cu multe elemente interesante şi unicat atunci vei scoate din buzunări sume şi mai mari.

Metalul din care este făcut inelul de logodnă. Aici sunt câteva variante populare: aur alb, roz, galben, argint, platină, platina este cea mai scumpă, pentru că are şi densitate mai mare. Alege metalul în funcţie de preferinţele partenerei şi de ceea ce poartă de obicei, optează pentru aurul alb său cel roz dacă vrei ceva deosebit, dar şi pentru platină, pentru un inel de logodnă care o va impresiona pe viitoarea soţie.

Potrivirea cu verigheta, stilul personal şi pietrele preţioase, esenţiale pentru alegerea inelului de logodnă ideal

  • Verifică potrivirea cu verigheta

Este important să ştii ce stil are verigheta, stilul trebuie să se potrivească cu stilul inelului de logodnă. Inelul de logodnă va sta şi lângă verighetă, deci nu trebuie să aibă un design prea complex, care să împiedice existenţa altor bijuterii lângă el. Pune pe deget inele de logodnă lângă verighetă şi vezi cât de bine stă până să faci orice fel de alegere.

  • Inelul de logodnă potrivit pentru stilul partenerei

Renunţă la tendinţe şi la ce este la modă, alege inelul de logodnă în funcţie de preferinţele ei, de stilul personal, de personalitate. Inelul va rămâne pe degetul partenerei o perioadă lungă de timp, tendinţele trec, aşa că este mai bine să te gândeşti la persoana pentru care iei inelul şi mai puţin la ce este la modă într-un moment anume.

  • Pietre preţioase şi diamante

Nu trebuie să ai neapărat un inel de logodnă cu diamante. Dacă vrei să îi oferi un inel de logodnă la fel de interesant şi de scump precum cel cu un diamant de calitate poţi opta şi pentru inele cu safir, rubin, smarald, ametist, cu o combinaţie de pietre preţioase sau orice alte pietre preţioase cu preţuri mari.

Întotdeauna vei solicita şi documente care să ateste provenienţa pietrelor preţioase, calitatea, dacă este vorba de diamante. Certificarea este foarte importantă şi la inele de logodnă, deci nu uita de ea. Cumpără inele de logodnă cu diamante sau pietre preţioase doar de la bijutieri cu experienţă sau de la magazine de bijuterii de încredere.

  • Design personalizat împreună cu bijutierul

Este bine să te gândeşti la un design personalizat, la forme personalizate în aşa fel încât să poţi să îi oferi viitoarei soţii un inel unic, pe care îl va aprecia şi îl va purta toată viaţa. Ştii cu siguranţă ce îi place, cum ar arăta inelul ideal, aşa că îţi va fi uşor să comunici orice fel de detalii necesare bijutierului pentru un inel de logodnă original.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *